neljapäev, august 03, 2006

 

03.08.2006


Jõudeelu tööl. Ei oskagi kuidagi ennast kasulikuna tunda. Email on tühi, kontor pooltühi, telefon heliseb kord tunnis. Üks puhkusel olev ülemus helistab ja küsib, kas kõik toimib. Vastan, et toimib, aga väga rahulikult.

Kolan ajaviiteks internetis. Loen blogisid ja uudiseid. Ühest kirjutisest ajendatuna tekib mõte naiselikkuse komplitseeritusest. Muidugi, kui seda võtta nö tänapäevases tähenduses, siis minu alljärgnev jutt on suhteliselt mõttetu, kuna soorollid on hägustunud. Aga siis, minu, kui vanema põlvkonna esindaja peas, tärkas täna hommikul mõtteke, et üks korralik naisterahvas peab esiteks valdama vähemalt kolme erinevat kõnnakut. Ühte sportlike jalanõude tarvis, ühte pikkade ninadega kontsakingade tarvis ning ühte ümarate ninadega kontsakingade tarvis. Meenub, kui soetasin endale üle hulga aja tossud vahelduseks kontsadele, siis juba mõne meetri pärast olid labajalad (loe kand) väsinud ja sääred valutasid. Pidin ju nüüd tõstma varbad kõrgemale üles ja astuma korralikult kannale. Kontsade puhul on varvaste ülestõstmine täiesti tarbetu ja mõjuks koomilisena. Pikkade ninadega kingade puhul on aga vajalik kõrgem jala maast üles tõstmine (nagu kurg). Vastasel juhul jääb kinganina asfaldisse kinni, paremal juhul kulub värv kingaotsast maha, halvemal juhul kukud põlvili. Ümara kinganina tarbimine on lihtsam, tuleb lihtsalt kasutada nö kõrge kontsa tehnikat ehk oluline on astuda pigem väikeste kui pikkade sammudega ning jälgida, et jalg oleks põlvest sirge. Elementaarne on muidugi püsida kõrgel saapakontsal efektne ka krobelisel kinnitallatud lumel ning ülilibedal jääl ja ületada mängleva kergusega suurte aukudega kummimatid. Teiseks peab üks korralik leedi valdama seeliku kandmise tehnikat. Ehk siis ei tohi istuda jalad harkis, peab valima enda kehale sobiva seeliku moe ja pikkuse (eriti vanemad daamid, kes ei tohiks kanda seelikut nii, et vananev põlv kelmikalt vilksab) ja sinna juurde loomulikult peab jälgima kõnnakut. Väärikas on pigem kelmikalt kükitada kui rohmakalt jalad harkis kummardada. Kolmandaks on oluline vast ka ballikleidi kandmise oskus ja sinna juurde kuuluv väärikas käitumismaneer (mis eeldab vastavat härrasmeest, kelle käevangu kaunistada). Muidugi on äärmiselt inetu, kui kogu selle kompoti rikub ära näiteks valesti valitud kuju või värviga aluspesu. No ja siis loomulikult vastavalt valitud soeng, maniküür, make up, depileeritus ning parfüüm. Kindlasti ei saa unustada treenitust ning dieeti või vähemalt tervislikku toitumist.

Ja ikka veel ei saa mehed aru, miks naisel läheb enese sättimisega nii kaua aega, miks nad vahel hädaldavad valutavate jalgade üle või miks peavad käima wc-s allavajunud silikoonribaga sukki kohendamas?!

Niisiis, mehed, tehke järgi või jätke loba!

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?