neljapäev, september 21, 2006

 

21.09.2006


Firma saadab mind Helsingisse sekretäride messile. Üle lahe sõidan Nordic Jet Line´i katamaraaniga. Enne olen Soome sõitnud Georg Otsa ja Lina Linega. Nüüd tean, miks ma pole oma raha eest Nordicuga sõitnud. Liialt luksuslik. Vähemalt võrreldes Lindaga. Võidujooks laeva, et saada aknaalune koht on täiesti asjatu, kuna laev on nii suur. Kohti on küll ja väga ei loksuta ka. Väljun laevast sama nahatooniga, millega laevale läksin. Viimase Linda Line´i sõidu ajal olin sunnitud võtma merehaiguse vastase tableti. See baseesrub looduslikel ainetel, põhikoostiseks ingver. Pärast käisid veel kaks tundi peale maabumist ingveri krooksud. Võeh.

Kutse ja laevapiletite juurde on pandud ka Helsingi kaart. Pean jalutama Kiasma muuseumi ette ja sealt istuma bussi, mis viib non-stop messile. Kõik sujub. Ema oleks mu orenteerumisvõime üle uhke.

Messikeskuses kohtun kokkulepitult oma sõbrannaga, kes Soomes elab. Seltsis ikka segasem ja lõbusam. Pealegi oskab tema erinevalt minust soome keelt.

Messi eesmärgiks on anda ideid jõulu-ärikinkideks ning tutvustada muid põnevusi sekretäri kaunistamiseks ja töö hõlbustamiseks. See jõulukonseptsioon on ausalt öeldes ehmatav. Näha septembris kaunistatud kuuseoksi on õõvastav. Samas organiseerin ma juba firma jõulupidu, nii et ilmselt on kõik ajakohane. Siinkohal väike ülevaade, mida pakutakse:


  1. Kohustuslikud kommid või õunad igas boksis. Kõhu saab täis.
  2. Gefiluse mahlajook piimabakteriga. Väga pehme ja maitsev jook
  3. Forsmani teeroosid. Käsitsi vormitud roosinupud teepuulehtedest, mis tassis kuuma vee käes avanevad "roosiks"
    http://cat.teho.net/software/forsman_en/shop/product.phtml?nro=2680
  4. CD- hunt
  5. Vibreeriv siselihaste treenija. Inimese pikkune pulk, keskel kummist osa, millest kinni hoida. Kui pulk vibreerima panna, paneb see omakorda inimese kaasa võbelema. Kentsakas
  6. Delicard OY Firts choice on food gifts. Miks Eestis sellist pole? Ning muud hõrgutisi pakkuvad firmad
  7. Klounid, pantomiimid
  8. Ehted, kosmeetika, parfüümid
  9. Audid, BMW-d. Jumalik BMW Z4 M coupe, mille kapoti all sagib hulk sekretäre.
  10. Miski Belgia firma, mis disainib logodega kingipakke. Suureks rõõmuks leian ka meie firma logoga kommipakikese. Selgub, et nad on koostööd teinud vähemalt kolme maaga, kus meie firma esindatud on. Sealhulgas CEE regiooni tähtsaimaga. Jätan oma visiitkaardi ja jään ootama nende näidiseid.
  11. Erinevad konverentsiteenust pakkuvad firmad
  12. Spioonimuuseum http://www.vakoilumuseo.fi/
  13. Laevafirmad. Saan Tallinki 10 EURise sooduskupongi ning Viking Line´i tasuta reisi kupongi suunal Helsinki-Stockholm-Helsinki B2 või B4-kajutis. On soovijaid?
  14. Moedemonstratsioon. Keegi võiks ühele mannekeenile öelda, et puusad ees põlvi kõrgele loopides kere silda visatuna käia on halenaljakas ja täiesti aseksuaalne. Seevastu naudin meesproffi oma töös. Jalustrabav naeratus, ülisoliidse välimus ning hoiak. Püüab silmadega naiste pilke igast lavaservast. Uhh...

Kui oleme neli tundi messil veetnud saame saalile ringi peale. Seejärel sõidame linna klaasikesele veinile ja rõvehaisvale Prantsuse juustu valikule. Ühte juustu ei õnnestu mul muidu suhu pista, kui pean ninasõõrmed näppudega kinni pigistama. Maitse ei erine haisust.

Läheme sadamasse veidi varem ja "istume enne teele minekut". Kui kell näitab laevale mineku aega, tõusen püsti ja haaran kotid. Samal ajal käib jõletu pauk. Seisan ehmatusest kange. Piletikontrollija vaatab mind kui terroristi. Selgub, et mu kotis oleva, klouni tehtud, õhupallist jänese jalg läks pauguga puruks. Ohtlikud piirimängud.

Väga mõnus päev oli. Helsingi meeldib mulle endiselt väga.


Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?