esmaspäev, september 25, 2006

 

23.09.2006


Hilineme mõned minutid Ilves presidendiks kontserdile ja jääme ilma Chalice laulmisest. Selleks hetkeks on laval Johansonid &Co, kes parafraseerivad rahvalaulu algussõnadega "Eit tule koju, eit tule koju, taat tahab sulle suud anda". Rahvast on palju. Näha on üht Miki Hiireks riietatud ja Ameerika lippu kandvat tegelast. Mõne aja pärast on too kadunud. Ilmselt toimetati kõrvale. Imekspandavalt palju on keskealisi ja vanemaid inimesi. Käib pidev sagimine, et endale paremat kohta leida. Tavaliselt on eestlased teineteise vastu ebameeldivad ja kurjustavad säärase nühkimise üle. Täna astutakse viisakalt kõrvale ja antakse teed. Genialistid ütlevad, et Rüütli peolt saab kohvi, minge tooge endale ka ja laulavad "Mis te teete, mis te teete, teise laua rahvas". Tõnis Mägi laulab Koitu, mille ajal rahvas võtab ühiselt kätest kinni ja laulab kaasa. Vanematel daamidel jooksevad pisarad üle põse. Tunne on ülev. Ivo Linna laulab Alo laule, kahjuks küll vähemtuntuid. Ilves ise tuleb mulgikuues lavale ja tänab kõiki, kes JULGESID täna teda toetama tulla. Viimases hõikes "Me võidame tagasi oma Eesti riik" on küll keeleline apsakas...Kuna mu sõprade laps väsib ära, lähevad nad veidi ringi jalutama. Tagasi tulles ütlevad, et käisid ka Rüütli pidu vaatamas. Troll nr 2 lõpp peatus on lindiga piiratud ja rahvast on vaid sadakond. Laval oli dirigeerinud P.Saul ja K.Must oli rahvast laulma ärgitanud. Kümmekond Keskerakonna noort püüdsid jäljendada paraadi ja marssisid rohelise tule ajal üle tee. Ühesõnaga mannetu. Meie peole on selleks ajaks tulnud nii palju rahvast, et Estoniast Viruni ei ole vaba platsi. Tagapool murulapil peavad noored pered piknikku. Kogu pidu lõpeb ühislauluga.

Pärast kontserti sõidan Pärnusse. Ma küll loodan, et pääsen poliitilistest vaidlustest, kuid uudised tekitavad pingeid. Vaidleme emaga nii, et maa must. Ilvese laulupidu olevat kokku aetud. Rüütel on ikkagi soliidne ja istub sirgelt, Ilves samal ajal närib pliiatsit ja segab Rüütlile vahele (teledebati ajal). Lisaks pidi nüüdseks pensioniga lõpp olema, sest ega Ilvest ju vanad inimesed ei huvita. Lõpuks jõuame nii kaugele, et Rüütel on presidendiks tõesti liiga vana ja väärib puhkust, aga uus president peaks ikka keegi teine olema. Keeruline.

Eesti asi sai aetud, meil on nüüd edumeelne president. Muide, kas te olete täheldanud, kui suursugused nimed meie presidentidel on: Meri, Rüütel, Ilves.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?