reede, september 29, 2006

 

28.09.2006


Pärast tööd läheme kolleegiga Mihkli hotelli, mis nüüdseks juba pool aastat Uniquestay oma, suvelõpu üritusele vastavatud restorani La Boheme. Algatuseks pakutakse oranzhi tervitusnapsu, mis mekib viha. Snäkke vaadates jääb mulje, et restoran küll avati, aga peakokka veel leitud pole. Mõned nopped valikust: 5cm läbimõõduga leivarõngas heeringas õlis tükiga, suurusjärk sama juustukolmnurk pooliku viinamarjatomatiga, marineeritud pärlsibul marineeritud kurgi ja marineeritud pärlsibulaga, marineeritud kurk õllesigari tüki ja marineeritud pärlsibulaga. Punavein maitses õnneks hästi. Muusikat tegi Saksa noorte jazzorkester. Minu meelest oli ka sellega veidi mööda pandud. Orkestriga samas ruumis viibides pidi teiste inimeste peale karjuma. Ilmselt oleks pidanud orkester mängima kõrvalsaalis restorani poolel või kuskil eraldi ruumis, peasaali oleks ehk paremini sobinud mõni vaiksem duo. Sellise kvaliteediga orkester vajab eraldi süvenemist ja kuulamist. Puhas raiskamine. Eks muusikudki libistasid peo käigus mõned kokteilid ja peo lõpupoole hakkasid mõnusalt jämmima. Torudest pigistati erinevaid helisid välja ja pilgutati omavahel silma. Oleks pidanud rohkem aega võtma nende kuulamisele, aga ei olnud ju see üritus. Meil oli kolleegiga omavahel päris lõbus. Selgus, et olime eelmisel aastal ühel ja samal ajal "Briti saartel" ehk tema Londonis ja mina Kilkennys ning fännasime samu seriaale - X factor (meie mõistes midagi Kaks takti ette sarnast) ja Strictly come dancing (Tantsud tähtedega http://www.sloleht.ee/2006/09/29/elu/206781/) . Võrdlesime omi lemmikuid ja rääkisime sealsest elust olust üldse. Kolleeg teab rääkida, et uus trend on Briti naisgruppide sisseränne. Kui nüüd üdini aus olla, siis on mul neist juba ette kahju. Nad ju ei paista Eesti naiste ilu tagant välja.

Lahkume hotellist paar tundi peale ürituse algust. Seejärel käin kiirelt kodust läbi, vahetan imagot ja saan linnas kokku oma keskkooli pinginaabriga, kes Tallinnas täiendõppel ja kellel täna sünnipäev on. Otsustame klubituurile minna, kuna tema on korralik kahe lapsega pereema ja välja saab üliharva. Helistame infoliinile ja valime bändi järgi välja sihtkoha. Genialistid ja Amigo. Täna on eriti koledate ja vanade meeste päev. Mitte ühtegi silmarõõmu. Üks halli habemega "professor" palub mind väikeste vahedega kaks korda järjest tantsule. Teagi, kas ta on nii vana, et läks meelest, et ta seda juba tegi või siis on lihtsalt järjekindel. Järgmisel hetkel näen teda hallipäise memmega põrandal kaelakuti kõõlumas. Hmm?! Kas ta loobus nooorematest või olen mina sarnane memmele?

Genialistide esinemise ajal taban end mõtlemast, et igal asjal on omad reeglid. Ka tantsupõranda ruumi jagamisel. Eespool, bändile lähemal, on hullunud fännid, keskel fännid, kes karata ei viitsi ja tagapool tüübid, kes kogemata üritusele sattunud. Seetõttu asun korda majja lööma. Minule, kui keskmise bloki fännile, ei meeldi, kui minu ette tulevad ilmsete alkoholi tunnustega soomlased, kes bändist halligi ei tea ja kõiguvad paaris ettearvamatult teistele selga ja küünarnukiga silma. Lükkan nad sujuvalt tagumisse blokki. Paar ilmselt ei taipagi, et "neile suuna kätte andsin", kuna maailm kõigub nagunii. Mingil hetkel satub sama naisterahvas teise mehega minu selja taha ja nügib mind tagantpoolt. Seekord lasen käiku teravad küünarnukid. Mõjub. Paar eemaldub. Seejärel näen enda ees lõbusas tujus keskealisi naisterahvaid tegemas kõiki neid liigutusi, mis nooruse aeroobika tunnist meelde tuleb. Tõstetud kätega kehalained näiteks on üheks hitiks. Meie vahele kerkib äkki ei tea kust tohutu pikk krussis juustega meesterahvas, kelle me omavahel ristime Sääreväristajaks. Kehahoiakult meenutab mees mulle Notting Hilli filmist wailslast - pikk, lodevalt küürus, käed ripuvad kontrollimatult . Tantsustiil on aga midagi hoopis uut. Kogu tegevus seisnebki sõna otseses mõttes sääre väristamises, kusjuures kere on stabiilselt paigal. Järgneb "tuvide armutants". Mees ligineb kiirete säärevärinate saatel tagantpoolt kehalaineid tegevale neiule ja haarab tal puusadest kinni. Neiu on ilmselgelt häiritud. Lähenemiskatse nurjus.

Kuna homme on siiski tööpäev lahkume poole kahe paiku peolt. Sündmusterikas päev.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?