pühapäev, oktoober 08, 2006

 

08.10.2006


Saade Tantsud tähtedega publikus. Laudadel on hõrgud suupisted. Jagatakse shampanjat ja kohvi. Nagu polekski stuudios, vaid peenemas ballisaalis.

Alguses näidatakse kõiki võistlejaid. Erki Nool näeb suurepärane välja. Laitmatu seisang, suurepärane füüsis, juuksed mustaks värvitud ja tibukollane kostüüm. Indrek Tarand näeb välja tõeline gentleman. Mikk Saar, kellest ma enne midagi ei teadnud, võiks tantsijaga segi ajada-käitub ja näeb välja nagu peab. Üllatavad nägid välja Reet Linna ning Vilja Savisaar. Tütarlapsed roosas. Egas midagi, vaatame, mis saade toob.

Gerli Padar on tulesäde ise, nagu arvata võis. Ei mingit lavakartust. Kahjuks tantsib nagu vanem naine kultuurimajast. Miskipärast on nii, et kui vanemas seltskonnas samba peale panna, siis hakkavad tantsulõvid õlgu "seksikalt" kiigutama. See tants peaks ikka alumistes sfäärides käima. Hr Tael küsibki, et kulla neiu, ega teil külm pole, et pead õlgade vahel hoiate.

Telestaar Reet Linna, kes peaks end stuudios tundma nagu kodus, on nii närvis, et kardan ta kokkuvarisemist enne tantsu algust. Vaeseke hingeldab nagu oleks tulnud pikemalt jooksult. Tema tugevaks küljeks on ilusad väljasirutatud liinid. Oma vanuse kohta ikka väga vitaalne.

Kuni reedeni panustasin Erki Noolele, kui tegelasele kes peaks idee poolest oma keha valitsema. Siis aga juhtusin lugema Kroonikat, kus kõik võistlejad andsid intervjuu. Kahjuks ei ole sportlane asja ivast üldsegi aru saanud. Teen siinkohal väikese kokkuvõtte- mehel polegi tantsus suuremat rolli. Naine muudkui kepsleb ümber mehe. Tantsijad lähevad teise riiki tantsima, meie, sportlased ikka võistlema. Ave Vardja oleks võinud mehe sellise jutu peale lumme jätta ja teha talle päris kombinatsiooni, mitte sellise, mis sinna saatesse mõeldud. Tantsijad tantsivad ümber poseerivate tähtede. Poosi ju ikka suudetakse võtta ja mõni takt järjest seista kuniks tema ümber siblitakse. Pealegi on ka võistlustants sport, peagi ka olümpiamängudel. Saates suudab mees vale sammutehnika tõttu algatuseks libastuda, õnneks just ei kukkunud. Liigutused on kohmakad, nägu hirmunud. Fiasko.

Indrek Tarand saabub põrandale kui galantne härrasmees. Niipea, kui tantsuvõtte võtab, läheb ülakeha krampi ja nii jääbki. Õlad üleval, kael kange. Ta on nii närvis, et on näha labakäe värisemist daami seljal. Siiski suudab ta publikut võluda oma vahvate näoilmetega. Toredaks leiuks on sammud, mida ta teeb "vurri" ajal. Hoiab ühte jalga paigal ja teisega lükkab takka nagu tõukerattal.

Aivar Riisalu on tüüp, kelle arvasin mõttes kohe kaotajaks. Ei ole tema laulja liigutustes seda, mille põhjal võiks eeldada tohutuid tulemusi. Nii ka läheb. Tema tantsust jääb meelde eelkõige see, et tal oli enamus ajast keel suust väljas, nagu väikesel lapsel, kes süvenenult joonistab. Käetöö on täiesti ainulaadne- ta ei siruta mitte kogu labakätt, vaid ainult nimetissõrme, nagu tahaks kedagi tulistada. Tehnika on olematu.

Vilja Savisaar tuleb põrandale kui tõeline daam. Kahjuks tabab teda sama saatus, mis Indrek Tarandit. Mida rohkem tantsu lõpupoole, seda rohkem ta kere kortsu vajub. Samas on näost näha, kui väga ta pingutab, et endast kõik anda.

Ingrid Tähismaa tunneb end laval väga hästi. Näha on, et ta on hiljuti vaadanud mõnd võistlust. Teeb grimasse ja kergitab seelikut nagu päris tantsijad. Kogu selle näitemängu rikub ära vale seisang ja olematu tehnika.

Mikk Saar tantsib ja laulab algatuseks korraga. Ikkagi muusikalitäht. Poole pealt jätkab vaid tantsuga. Suurepärane tulemus. Rahulik, elegantne, suhtliselt hea tehnika. Vast ehk vaid küünarnukke võiks veidi põranda poole suunata, liiga tangolik hoid aeglase valsi kohta.

Eks ikka natuke ebaõiglane ole, et kui mees oskab tantsida näeb asi parem välja. Kohmakas mees tiirutamas ümber tantsida oskava naise näeb koomiline välja. Siiski suudab Mikk teistega peaaegu võrdne olla. Peab lootma, et ta ka ladinaga sama hästi toime tuleb. Muidugi on pooleteise kuuga tohutu töö ära tehtud. Mõelda välja kava, mis sobiks algajale kuid näeks välja nagu päris ja see ka selgeks õpetada/õppida. Julgustada tähti edevamaid poognaid võtma, iseenast ületama. Tore oli vaadata, kuidas profid amatööre välja aitasid, kui miski meelest ära või sassi läks.

Ootan põnevusega järgmist saadet.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?