neljapäev, oktoober 19, 2006

 

19.10.2006



Kella 11 aegu hommikul hakkavad helikopterid meie kontori kohal tiirutama. Intervall 10 minutit vms. Kohutavalt tüütu. Umbes kella poole ühe aegu hakkab kõht korisema ja läheme kolleegiga lõunale. Täiesti kogemata. Ei olnud mul plaanis tänava äärde jõllitama minna ega midagi. Pealegi pole mul õrna aimugi, mis ajal ja kuhu Liisu liigub. Narva maantee on täiesti tühi. Politsei ääristab teed, seistes iga 25m peal. Kostub pidev vilistamine lähemalt ja kaugemalt. Ilmselt üritavad kiirustavad, tööd tegevad Tallinna kodanikud teed ületada. Järsku paiskubki sireenide saatel nurga tagant välja politsei auto, seejärel kuulikindel 4 miljoniline Mercedes ja selle järel mitmed dzhiibid ning Hansabussi minibussid. Suund Pronksi tänavalt Narva maantele ehk ilmselt Kadriorgu. Ilusad autod, aga ei midagi erilisemat meie igapäevapildist.

Läheme Zebrasse sööma.Mõne aja pärast sõidab täpselt sama kaadervärk Viru hotelli poolt taaskord Kadrioru suunas. Kas Liisule näidatakse linna või oli üks sellest paraadist võlts, et peletada ülemaailmselt tuntuid Eesti gangstereid? Kui oleme lõunasöögi lõpetanud, ei lubata endiselt kodanikke üle tee.

Kell viis tiirutavad helikopterid ikka veel kontori kohal. Kas nad püüavad seisvat õhku liigutada, et kuninganna värskemat hingata saaks? Pea hakkab mürast valutama. Ma ei taha teada, mis saab siis, kui Bush tuleb. Võiksid pigem tulemata jääda. Kogu elu on häiritud.

Kuninganna väljendas Lätis olles head meelt, et Inglismaa ja Läti suhted on tugevnenud, mitmed kümned tuhanded lätlased on Inglismaale tööle läinud ja üha enam britte leiab tee Lätti. Jõudu koristajatele ja poissmeestele!

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?