laupäev, oktoober 21, 2006

 

21.10.2006


Täna tõusis päike kl 8:13 ja loojub kl 17:57. Homme on päev veel 4 minutit lühem. Ja nii kuni jõuludeni. Hirmus. Pime. Külm.

Seega on vaja tuppa rohkem soojust ja valgust. Soojuse saavutamine on veidi lihtsam. No kui madalrõhkkonnas tööst keelduv kamin välja jätta. Valgusega on mul juba aasta otsa jama. Nimelt eelmisel aastal kuu enne, kui Iiri läksin, läks mu põrandalambi ülemine ere tuli läbi. Aga kuna mul oli sada muud asja korda ajada, siis lootsin, et üürnikud parandavad vea ära. Võta näpust, ei parandanud.

Algatuseks otsisin mitmest setmest poest 300w halogeenpirni. Kui mõnes ka oli halogeeni, siis polnud õigeid watte ja vastupidi. Kentsakal moel leidsin õige pirni Kuressaarest. Pirni vahetada aga ei saanud enne, kui kruvikeerajaga mees külla tuli. Nimelt käib pirnile kruvidega kate peale. Nalja palju, aga pirn tööle ei hakanud. Alles jäi kaks varianti-pirn on läbi või lamp ise on läbi. Uurisin, puurisin infot, ostsin uue pirnigi. Lõpuks jäin diagnoosi juurde, et reostaat on läbi. Vaja osta uus lamp, kuna reostaadi parandus maksab 3/4 uue lambi hinnast.

Täna sain sõbra abistaval toel uue särava lambi. Välimuselt vanaga identne, ilmselt külalised vahet ei teegi. Uuendatud versioonil on vaid kohtvalgustuse suunamiseks lühem pulk ja seetõttu läheb see tuliseks. Elagu uundused. Kuhu inimesed küll pistavad oma vanad vidinad?

Mu joodikust naaber, kes väidetavalt on Vene rocki klubi direktor ja kes aeg ajalt kannab ka kitarri kaenlas, andis mulle oma plaati kuulata. Plaadi ümbriseks on must-valge väljatrükk tänavast, mida kaunistab silt La Mafafa ning paar kanepilehte. Paljulubav algus. Kuulame seda koos sõbraga, kes on mulle juhiks ja õpetajaks kõikvõimsas muusikamaailmas. Plaadilt kostub hämmastavalt head chilli. Kui olime neljanda loo juures, jooksis juhe kokku. Taaskord ühe pika looga plaat, kusjuures kohutavalt monotoonne lugu. Loo pealkirjaks "Joome/süstime ja tinistame Kalamaja kööginurgas pilli". Varsti pean plaadi tagasi andma ja kiitma naabri meeletut andekust.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?