pühapäev, november 05, 2006

 

04.11.2006


Sõbranna helistab ja ütleb, et just tekkis idee emaga teatrisse minna, tulgu mina ka. Mida etendatakse ei tea, eks paistab. Kõlab intrigeerivalt. Samas peaks igal programmi kokkupanejal selge olema, et laupäeva õhtuks tuleb midagi väga head kavasse pista.

Selgub, et lavastus on Must komöödia, lavastajaks A.Vaarik ja laval kõik tuntumad näod. Egas midagi, läheme. Pärast teadet, et mobiil tuleb vaiksemale rezhiimile panna (mitte välja lülitada). läheb saal pimedaks. Lavalt hakkab kostuma dialoog, millest saame teada, et noored on kihlunud ja täna kohtutakse neiu isaga. Selleks, et paremat muljet jätta, varastati naabri juurest peenemat mööblit. Pimedus kestab häirivalt kaua. Tunnen vaikselt kaasa klaustrofoobia all kannatavatele teatrikülastajatele. Muutun närviliseks. Ega ma siia raadiot kuulama ei tulnud! Õnneks läheb laval varsti vool ära ehk saalis lülitatakse sisse valgus. Selgub, et kogu komöödia iva ongi pimedas toas juhtuvatest äpardustest. Pean ütlema, et võitlen esimeses pooles unega. Eks see öö jäi ju lühikeseks ka ja no ei olnud naljakas. Vaheajal turgutame end kohvi ja koogiga. Saali tagasi koguneb veidi vähem rahvast, kui etenduse alguses. Teine pool on üsna sama igav kui esimene. Naljad on ette aimatavad, tempo on aeglane, mõni räägib liialt kiiresti, mõne artikuleeritusest ei saa üldse aru. Mahavisatud 200 krooni. Teine kord peab ikka enne valmis vaatama, kuhu minna.

Pärast etendust läheme Itaalia restorani õhtust sööma. Meid võtab vastu ilmselt koha omanik, tervitab ja aitab leida sobiva laua. Saal on välismaalastest meeskodanikke täis. Eelkõige itaallasi ja britte. Pean ütlema, et tunnen end üsna ebamugavalt, kuna saalitäis tumedaid silmi naelutuvad meie kahe külge ja jäävad sinna kuni lõpuni. Muidugi on tegu väga sharmantsete ja ilusate meesterahvastega, aga teades nende temperamenti on parem pingsalt mujale vaadata. Seetõttu ei suuda me end üldse vabalt tunda. Restoranis on ka omaniku naine ja nende koer. Jääb tunne, nagu oleksime läinud nendele külla. Vahva. Pärast meetriseid spagette ja pudelit veini seame sammud jällegi Panoraami. Arvatavasti saab see nüüd meie meelispaigaks. Seksturistid ei ole seda kohta veel avastanud, muusikastiil on sobiv ja üldine rahvamass on enam vähem OK. Lisaväärtuse annavad bandid. Täna näiteks esineb Smilers.

Öine tempreatuur on -13c.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?