esmaspäev, november 06, 2006

 

05.11.2006


Nagu kellavärk virgun kell 9.00. Sunnin end veel kolmeks tunniks magama. On ju nüüd mitu ööd üsna lühikeseks jäänud.

Lõuna ajal läheme sõbrannaga talvesaapaid ostma-mina endale ja tema oma pojale. Laps väsib shoppamisest sama kiiresti nagu tõeline mees. Tõstame tempot. Lõpuks ostan oma teadliku elu teised ilma kontsata saapad. Lihtsalt tuli selline mõte, kuna sai kõrini jääl kontsadega kooberdamisest. Lõppude lõpuks näeb see ju ka koomiline välja. Üks venelastest abielupaar ütles kogu poodides oleva saapavaliku kohta väga tabava väljendi-tshuktshi stuff.

Õhtul läheme teise sõbrannaga kontserdile. Nii kodune tunne on jälle selle maja seinte vahel olla. Näen palju vahvaid ekskolleege. Avastan, et piletööridel on uus vorm ja endine ülemus pole karvavõrdki muutunud. Laval on Briti vokaalansambel Swingle singers. Lugesin enne nende tutvustusest, et ansamblil puudub vibraato ja tõesti nii ka oli. Vahelduseks täiesti põnev kuulata. Kontserdikava oli raudselt toimiva reegli järgi üles ehitatud-esimeses pooles veidi klassikat, teises populaarsemat kergemuusikat, lisalugudeks paar pärli ja kui rahvas ei taha saalist ära minna ning ikka veel tagasi kutsub, tuleb laulda üks aeglane une- või lahkumislaul. Peen psühholoogia. Kõige enam jäi mulle hinge vast huvitav seade Raveli Bolerost. Lauljatele oli seatud ka väike koreograafia, mis andis asjale värvingut juurde. Küll ei saanud ma aru, miks neile salsa põhisamm valepidi selgeks oli õpetatud. Kaks meeslauljat olid väga eredad kujud. Ühe ristis mu sõbranna Krevetiks, kuna ta seisis nii lahedalt küürus ja jämmis. Teine oli harukordselt andetu tantsija, aga see eest väga püüdlik. Oskas end liigutada vaid nö välimiste suurte lihastega, mis nägi välja lohakas ja lahmiv, aga näost oli näha pingutust. Noh, õnneks nad ei teeni raha mitte enese liigutamise, vaid laulmisega ja seda nad juba oskasid. Brittidele kohaselt ei kandnud naislauljad sukki, ilusad sinised jalad. Just nii, nagu mulle meelde jäänud oli. Ise veel kiitsid takka, et oleme nii külma maa kohta väga kuum publik. No, pane siis end riidesse!

Igatahes oli see 200krooni väga hästi kulutatud, eriti võrreldes eelmise õhtu teatriga. Tantsusaatest pidin küll kahjuks loobuma, aga õnneks pole see veel finaal.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?