pühapäev, november 12, 2006

 

12.11.2006


Kiirustan Pärnu bussilt ummisjalu koju saadet vaatama. Eelmine kord jäi kontserdi tõttu vahele ja ma ei näinudki, kuidas Vilja välja kukutati. Üks tähtsamaid momente saates! Teel näen R-kioskis SLÕhtulehe suurt pealkirja-Gerli pühapäevaõhtune rumba kleit ei ole veel valmis. Krutib põnevust.

Enne saate algust hääletan igaks juhuks kaks korda Mikk Saare poolt. Sain täiesti usaldusväärsest allikast teada, et eelmisesse saatesse tehti 35 000 kõnet, millest 11 000 oli Riisalu poolt. Samas teadsin ka, et eelmises saates jäid kaheks viimaseks paariks Saar ja Savisaar. Esimesel kohal on hetkel Gerli, aga kuna tema on esiteks lapsepõlves tantsinud ja teiseks ta on naisterahvas ehk ta on juhitav ning tants loomupäraselt rohkem kehas, siis on õiglasem hääletada Miku poolt. Mikk on küll muusikalitäht, kuid pole varem võistlustantsuga tegelenud ja tantsu osas lihtsalt väga andekas.

Algatuseks pean ütlema,et Kristiina on küll väga särav naine, kuid äärmiselt kesine saatejuht. Iga kord, kui teda näen, mõtlen, et mida Aivar küll temas nägi, et ta endale naiseks võttis. Nooruspõlves viskas Aivar mulle silma...

Nagu arvata oligi, jõudis Gerli 5 minutit enne saate algust kohale. Kusjuures tee oli ilmselt üsna libe, sest liinibuss sõitis väga ettevaatlikult. Aga Gerlil oli kleit seljas. Napikas. Saadet vaadates tekib mul ketserlik mõte. Võiks moodustada kaks uut paari-Mikk Saar ja Gerli Padar ning Vilja Savisaar ja Aivar Riisalu. Võrdne peaks tantsima võrdsega. Muidugi ma pole kindel, kas ma seda kõike ikka vaadata tahaks.

Vaesel Noolel läheb aeglane valss korraks sassi, aga Ave tõmbab ta uuesti käima. Minul läheks ilmselt ka sassi säärase laulmise peale. Ma küll ei näinud, kes seda lugu laulis, aga kahtlustan Rolf Uusvälja, kelle jaoks valitud helistik oli lihtsalt madal ja laul kostus kole. Seevastu Noole paso oli absoluutselt super. Kuri, jõuline esitlus ja väga head tõsted, mis tegelikult pole lubatud. Riisalu paso on kirjeldamatu. Ütlen ausalt, et karjun üksi teleka ees naerda. Härjavõitluse karakter asendus karjapoisi kelmika lehma kojuajamisega. Üle tüki aja näen taas Riisalu kõikvõimast keelt suust välja vooklemas. Kui tants lõpeb heliseb telefon. Helistab minu kallis klassivend ja palub moraalset tuge, kuna Riisalu ületas tema valuläve. Põnevust tekitab seik vahetult enne tantsu, kus oli näha, et Riisalul oli miski kadunud ja Kristina sättis seepeale tema pükse. Kas tõesti püksinööp? Vähemalt ma ei pea enam üksi naerma. Mikk Saare aeglane foks on super, kuid jive kahjuks pettumuseks. Liinid on olematud, kuid stiil on õnneks tabatud. Gerli aeglane valss on kuninglik, kuid rumba jääb tema tasemele alla. Miskipärast on nad Martiniga tülis, võimalik et kontserdi tõttu ärajäänud läbitantsimine saate eel ja enne seda olnud kolme kontserdi jagu toimumata jäänud trennid.

Uskumatu, Riisalu langeb välja. Saade võtab õiged pöörded. Finaalsaate piletid on mulle juba broneeritud.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?