pühapäev, november 26, 2006

 

26.11.2006


Lähen eelkokkuleppeid sõlmima Saue huvikeskuse prouaga, kes mulle tantsukursuste juhendamist pakkus. Sõidan sinna marsaga. Väike arvutus teeb transpordi kuluks kogu ürituse juures üle 300 krooni. Huvitav, kas autoga oleks odavam?

Saue kool on väga kenasti korda tehtud. Neljandal korrusel, mis hiljuti juurde ehitati on näiteks tütarlaste kodunduse klass, kus on sees elektripliidid ja tohutud õhupuhastid. Väga puhas ja kaunis. Ainus, mis mind häirib on üldine tugev roheline värv. Kuidagi külm, igav ja isikpäratu. Ju minu koolis olid ka rohelised seinad, kust mul muidu säärane tundmus.

Võtsin targu tantsukingad kaasa, et põrandat katsuda. Kui see tolmust puhtaks pesta, sobib ideaalselt. Ei ole liiga libe ega võta liialt kinni. Mure võib tekkida vaid plastmass kontsaplekkideda kingadega, aga nendega on mure igal parketil. Palun igaks juhuks kõikidele registreerijatele öelda, et nahktallaga kingad on teretulnud. Mõned jorsid tulevad tantsusaali kummitallaga jalatsiga või veel ägedam - suisa tossuga. Siis nad krigistavad ja kriiksutavad mööda põrandat nagu korvpalli turniiril ning jätavad lisaks maha musti triipe. Pealegi mõjub see heli minu närvirakke hävitavalt. Täpselt sama nagu küüntega mööda tahvlit, kummiga mööda akent või sõrmedega mööda õhupalli. Õõvastav.

Lepime kokku tekstis, mis läheb reklaamile. Algselt oli neil plaan kirja panna 10 tantsu õpetus, aga ma suutsin neile siiski selgeks teha, et paso õpetamine lihtkodanikule on tema tantsuhuvi surmamine ja aeglane fox on lihtsalt tehniliselt liiga raske, et algaja sellega kohe hakkama saaks. Parim näide on kodanik V. Savisaare ja A.Riisalu paso.

Kui oleme kõiges kokku leppinud, jääme lootma rohkele osavõtule. Lahkun marsat ootama. Minu raudne loogika ütleb, et kui tahad vastassuunas sõita, pead minema selle peatuse vastaspeatusesse, kuhu saabusid. Ootan. Kell on väljumise aeg, ei midagi. Ootan veel 20minutit. Siis tekib kahtlus, et äkki on just see tund marsal lõuna vms. Helistan 1182, kuid saan vastuseks, et kõik toimib. Helistan Sauel elavale tuttavale ja uurin, et kas Tallinna poole sõitev marsa ikka peatub sellenimelises peatuses või sõidab ta teist ringipidi tagasi. Selgub, et peatub küll. No on jama. Järgmine marsa läheb ju tunni pärast, no, ok, nüüdseks juba 40minuti pärast. Helistan veelkord 1182 ja küsin rongide graafikut. Rong väljub 5min pärast ja huvijuhi jutu järgi on sinna 15min kiiret kõndi. Urrrr! Hakkan vaikselt nö marsale vastu jalutama. Mulle tulevad vastu kaks daami, uurin neilt, kuidas siin selle marsaga ikka on. Selgub, et marsa korjab peale samast peatusest, kuhu ta inimesed tõi. Millest selline loogika?? Kust peab üks paadunud tallinnlanna teadma, et Sauel on marsal ühesuunaline tee?? Külmetan kokku tund ja kümme minutit, kuna olin eelmise marsa väljumiseks varem valmis läinud, enne kui kojusõitvale transpordile saan.

Astun läbi kaubanduskeskusest sooviga soetada endale tantsumuusikat. Alla Heli Läätse ja üle kümne aasta taguse välismaa muusika midagi võtta polegi. Mingid Elmari tanstuõhtud on ka, kus laulavad Vanilla Ninjad jms. No masendav. Peab tantsupoodidesse luurele minema.

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?