kolmapäev, juuni 27, 2007

 

25.06.2007

Pärast kosutavat jaani sügaval metsas Vene piiri ääres ärkan omas kodus oma esimesel puhkusepäeval. Tegelikult väärib jaanikust äramärkimine see, et otsustasin tagasi sõita mitte oma sõbranna autos, kuna ta ei tulnud otse Tallinnasse. Lõpptulemusena jõudsin koju umbes tund varem kui sõbranna, kuna autol, millele ennast möllisin, oli rehv öösel katki läinud ja mehed vahetasid autole varuratta alla. Seega läbisime 300km kiirusega 80km/h. Vähemalt sain ennast peaaegu välja magada.

Noh ja tegelikult ei ärka ma mitte vabatahtlikult kell 9, vaid ühe töökõne peale. Naiivse inimesena arvasin, et kui tööemailil on out of office peal, siis inimesed ei tüüta mind. Aga võta näpust, inimeste jultumus on otsatu. Ega und enam ei tule ka. Jään porisedes telekat vahtima ja ootan millal kõht tühjaks läheb, et oleks põhjust päriselt üles ärgata.

Mõne aja pärast ajangi ennast voodist välja ja kakerdan kööki. Panen kohvivee keema ja avan külmiku ukse. Sealt vahib vastu päris mitu erinevat toodet. Hakkan neid ükshaaval uurima. Esimene salat näeb üsna väsinud välja, viskan selle ära. Järgmisena jääb kätte kotike tomatitega või õigemini seal kunagi olnud tomatitega, sest hetkel ulbib punane ollus mingis vedelikus. Viskan selle ära. Hoo, lahtine peekonipakk. Liha on kahtlaselt kollane...parim enne lõppes nädal tagasi. Viskan selle ära. Näe, ema tehtud kurgid hallitavad. Viskan selle ära. Mingi vorst ja juust. Viskan need ära. Kapp saab kahtlaselt tühjaks. Meenub, et putru ma ometi ju keeta saan. Mõeldud tehtud. Puder valmis, avan külmiku ukse ja küünitan moosi järele. Moos hallitab. Viskan nii moosi kui pudru ära. Avan sügavkülmiku ukse. Õnneks on mul alati hädaolukorraks olemas pelmeenid. Küll avatud pakk, aga siiski. Praen pelmeenid, valan täitsa pädevat hapukoort peale. Võtan 0ma jahtunud kohvi ja asun asja kallale. Väga veider maitse. Viskan pelmeenid ära. Leian laua vahelt avatud küpsiste paki. Närin veidi maitsest ära küpsist ja joon külma kohvi peale.

Kurdan oma muret kolleegile ja ta kutsub mind sõbralikult lõunale. Teel sinna kuulen autoraadiost, et NÜÜD siis on Kreekas kuumalaine...

Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?