kolmapäev, jaanuar 02, 2008

 

31.12.2007

Ärkan hilja. Nagu ikka. Kuna eile sai klassivennaga kokku lepitud toit –ja jookainete osas, mida mina aastavahetuse peole kaas ostan, tahan veel voodisoojalt, söömata-kasimata poodi, et pärast mitte inimbasseinis ujuda. Mis on ühtlasi selles mõttes hea, et saan värske hommikusöögi osta. Riidesse panneks laguneb õnnetuseks ära magamistoa kummuti sahtli siin. Püüan küll kruvi tagasi keerata, aga see käib lihtsalt pesas ringi ja midagi ei juhtu. Mõistus saab otsa ja tõstan sahtli kummutile paremaid aegu ootama.


Lahmin kiirelt (kuigi ma olen ilmselt maailma kõige aeglasem sööja) söögi põske ja kuniks on veel valge, koristan selle aasta saasta kokku. Kuna DVD laenutus on täna lühemat aega lahti, tuleb eile vaatamata jäänud tantsufilm kiirelt üle kaeda ja siis ära viia. Saan veel ka pool tunnikest silma looja lasta ja siis tuleb juba peoks sättida. Täna kohe on imelik päev ja miski ei õnnestu. Proovin vähemalt seitset erinevat riietust. Näen kõigis paks välja. Lõpuks on juuksed selle aja peale juba isetahtsi ära kuivanud ja hoiavad kentsakalt. Jäta või minemata.
Pidu on nagu üks tõeline eestlaste pidu. Alguses ei saa vedama, pärast ei saa pidama. Vaatame kohmetunult Libauudiseid ja Kreisiraadiot. Neist viimane on kuidagi eriti hale välja kukkunud seekord. Kell 00.00 istume akendel ja vaatame ilutulestikke. Satume olema just ühe hotelli vastas ja see laseb oma klientide lõbustamiseks kenakese nutsu taevasse. Meile väga sobib. Siis hakkab pidu juba tuure võtma. Rahvas tantsib. Külalisi voorib sinna ja tänna. Mobiilid helisevad ja võtavad vastu-saadavad sõnumeid. Mingil hetkel puhutakse täis hea kogus õhupalle ja kõigil on äärmiselt lõbus neid õhku loopida ja veel naljakam on kui mõni pall pauguga katki läheb. Nii siis väsin esimest korda veerand kuue paiku ära ja üritan naiivselt taksot saada. Ei õnnestu. Istun veel tunnikese ja proovin uuesti. Öeldakse, et järjekord on kaks tundi. Halleluuja. Selleks ajaks peaks küll teoreetiliselt juba ühistransport liikuma. Seega jätan pererahvaga hüvasti ja tuian kesklinna suunas. Siiski õnnestub mul üks igavlev takso tee äärest seismas leida. Kell pool kaheksa saangi juba tuttu.


Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?