esmaspäev, mai 24, 2010

 

22.05.2010

Täna on kavas TTÜ Meeskoori kevadine kontsertetendus Lindikava. Juba tutvustuses on märgitud: Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori iga-aastastel kevadkontsertidel on saanud tavaks pakkuda täiendusena tavalistele koorikontsertidele humoorikat ja lavastuslikult põnevamat lähenemist. Kes varem nendele kontsertidele sattunud ei ole, avastab oma üllatuseks, et meeskoorilaul ei olegi klassikaline "alleaa", sest meeskoor laulab, tantsib ja pakub muidki üllatusi!

Paljulubav.

Ja kõike seda meile ka pakutakse. Tõsist meestelaulu, Laululahingulaadset pop-lähenemisega laule, meeste sulnist kandleansablit ning rosinaks tordile ka sukkpükstes meeste lindikava. Kontsert on tõesti tore ja selle nimel on palju vaeva nähtud. Tõnu Oja mõnusa huumoriga ja ka tõsisemat sorti vahelugemised ilmestavad seda kõike lugemisaasta puhul veelgi.

Kõik oleks olnud suurepärane, kui kolm-neli lapsevanemat poleks otsustanud oma võsukesi kontserdile kaasa vedada. No ikka sellised, kellel veel lutt suus, kuid jalg juba tatsub ja samas sellised, kellel pole muusikast sooja ega külma. Ja et kuidagi oma vanemate tähelepanu võita, siis tuleb ju ometigi iniseda, joriseda, jonnida, laliseda ja väike trampiv jalutuskäik põrandal ei tee ka üldse paha. Vahepeal on kosta suisa titekoori ja meeskoori.

Kui mina, kui kontserdikülastaja, olen tulnud kontserdile ja maksnud selle eest piletiraha, siis mina tahan kuulda seda, mille eest mina olen maksnud. Titevingu lähen ma kuulan hädavajadusel külapeal. Lapsevanemad, kes on kodus on tittede konstantse taustaundamisega harjunud ei pane enam tähelegi, et kontserdisaalis see ei ole OK. Lõppude lõpuks ei saa keegi kogu üritusest tulu- esinejad on häiritud, publik on häiritud, lapsevanem peab tegelema titega ja ei saa ka ise muusikalist naudingut. Milleks siis kogu see jama- jätke oma lapsed koju, kui te tulete täiskasvanute kontserdile ja kõik on õnnelikud. Loomulikult on keeruline, kui üks vanaema elab Saaremal ja teine Võrus, aga siis tuleb ka endal koju jääda. Tervet saali terroriseerida ei ole eetiline.


Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?